DXL CALSCAN

Aparat pentru măsurarea densității osoase

 

Cea mai bună soluție DXA pentru cabinetul Dvs.

 • Acuratețe, precizie și mobilitate
 • Rapiditate și ușurință în utilizare
 • Conform standardelor WHO

“Absorbțiometria calcaneeană asistată de laser

Unul dintre inconvenientele examinării prin DXA este interferența grosimii și compoziției părților moi care înconjoară piesele osoase avute în obiectiv.

Factorii de variație introduși de aceastea pot fi rezonabil îndepărtați prin definirea cu ajutorul unui fascicul laser a grosimii țesuturilor moi (DXL=Dual X-ray Laser absorbtiometry).

Aplicată calcaneului (DXL Calscan) și comparată cu DXA clasică și cu indicatorii somatometrici la acest nivel, metoda s-a dovedit a fi superioară acestora pentru identificarea bolnavilor cu OP, corelându-se semnificativ cu DMO vertebrală și total body, precum și cu indicele compozit din USMO locală-stiffness.”

H.D. Boloșiu "Osteoporoza", Casa Cărții de Știință, 2008 – pag. 98

 

Tehnologia revoluționară de măsurare DXL (“Dual X-Ray and Laser”), o combinare a 2 raze X de diferite puteri și un fascicul laser pentru determinarea ariei de măsurare. Cu această tehnologie se pot depista din timp osteoporoza și osteopenia. DXL Calscan, pe lângă faptul că are o acuratețe și precizitate incomparabilă, este rapid și poate fi ușor de utilizat.

AVANTAJE:

 • Acuratețea și precizia tehnologiei DXL este superioară celui DXA. Sistemele DXA presupun o relație constantă între țesutul adipos și cel adiacent precum si aceeași cantitate de țesut adipos la toate vârstele. Prin introducerea măsurării prin laser a grosimii țesuturilor moi, sistemul DXL are unica caracteristică de a exclude eroarea cauzată de țesutul adipos și de cel adiacent din valoarea densității minerale osoase măsurate
 • Acuratețe >98% (marja de eroare <2% în detectarea osteoporozei clinice)
 • Funcția de căutare automată a celui mai potrivit loc de măsurare exclude erorile cauzate de operator permițând un coeficient de variație de sub 1,2% (demonstrat în mai multe studii clinice).
 • Sistem de calibrare internă - spre deosebire de alte sisteme DXA, Calscan se calibrează automat înaintea fiecărei scanări asigurând cele mai sigure și precise rezultate posibile.

 • Ușor de folosit fără costuri de operare sau întreținere - nu necesită consumabile, calibrare sau pregătire specială, putând fi folosit în cabinetul de consultații în timpul examinării de rutină, durata unei măsurări fiind de max. 1 minut
 • Măsoară proprietățile osului la nivelul calcaneului - cel mai potrivit loc de măsurare pentru predicția fracturilor osteoporotice

 • Doză de iradiere mai mică decât radiația ambientală (< 0,2µSv)
 • PC și software compatibil Windows. Afișarea grafică și alfanumerică rezultatului (Tscore și Z score) pe monitorul calculatorului cu posibilitate de comparare și arhivare a rezultatelor.

 

Netopia payments